Pošli to dál!

Krásný den všem,

 

v první řadě bychom Vám všem, kteří jste se podíleli na naší akci s názvem Pošli to dál (více o akci zde https://renovality-life.cz/2019/11/elementor-313/), chtěli moc poděkovat. Je to pro nás nejen krásný, ale hlavně výjimečný projekt, který jsme dělali celým naším srdcem a jsme moc rádi za to, kolik z Vás se na něm podílelo – ať zakoupením výrobků či třeba sdílením tohoto projektu nebo jednotlivých příběhů. Společnými silami jsme tak pomohli několika příběhům a to nejen lidským, ale i těm zvířecím. Velké díky patří nejen těm, kteří si vybrali konkrétní příběh, ale i těm, kteří se rozhodli svou částkou podpořit všechny projekty najednou. Z vybrané částky podpory všech projektů jsme spravědlivě částku rozdělili a budě věnována stejnou měrou každému ke splnění jejich přání.

0
z vás se účastnilo akce Pošli to dál!
0
se celkem vybralo v této akci

Psí štěstí

Psí štěstí bylo založeno partou lidí, kterým nejsou lhostejní opuštění a týrání pejsci a to nejen z ČR. Dělají dočasně péče, díky které se každý pejsek naučí každodennímu chodu a je tak lépe připraven k adopci do nové rodiny. Vše dělají bez nároku na finanční odměnu a to pouze s pomocí hodných lidí, kteří pomáhají finančně, materiálně nebo i sdílením.

Největším přáním této party lidí z Psího štěstí je to, aby byli schopni jejich svěřencům finančně zabezpečit veterinární péči (kastraci, očkování, čipování aj.) a také zoufale postrádají odčervovací tablety, desinfekční prostředky a čůrací podložky.

0
Bylo vybráno na tento příběh
0
Bylo rozděleno z celkové částky
0
Darovalo Renovality-Life

Přání maminky Ivety

Maminka dvou kloučků Iveta začala mít začátkem roku v oblasti břicha bolesti a velký úbytek váhy. Její stav se nezlepšoval a nakonec skončila v nemocnici s diagnózou – rakovina tlustého střeva. Následovala nevyhnutelná operace, za pár dní ji poté pustili domů a teď budou maminku Ivetu čekat chemoterapie. Kamarádka maminky Ivety, která nám příběh poslala, by si přála pro její děti (2 roky a 6 měsíců) krásný dárek k Vánocům,  aby se jim krátil čas mezi tím, kdy se můžou vidět s maminkou.

 

Bylo vybráno na tento příběh
0
Bylo vybráno z celkové částky

Příběh Soničky

Sonička má 2,5 roku a od 6. měsíce trpí těžkou globální hypotonií. Není schopná samostatné lokomoce, je na umělé plicní ventilaci a má zavedený PEG ( výživovou sondu). Stále nemá určenou diagnózu. Protože je Sonička hypotonická, musí s ní rodiče neustále cvičit, aby neupadala. Navíc je Sonička v kritickém období vývoji, takže by jí rodiče chtěli kromě domácího cvičení dopřát intenzivnější rehabilitační pobyt nebo speciální zdravotní pomůcky. Právě rehabilitace totiž pomáhají Soničce zlepšit pohyb, dýchaní, mají pozitivní vliv na ukládání kloubů a trávení. 

0
Bylo vybráno na tento příběh
0
Bylo rozděleno z celkové částky

Příběh Matýska

Matýsek je šestiletý chlapeček, který se narodil o 2 měsíce dříve kvůli infekci v břiše. Matýsek trpí od narození Dětskou mozkovou obrnou. Cvičí od narození Vojtovu metodu, jezdí do lázní a má za sebou také 4 ortopedické operace. Ve svém věku ale neleze, nechodí, sám se nenají, neoblékne a je zcela odkázán na pomoc své maminky. 

Maminka si pro svého Matýska přeje zařídit speciální neurorehabilitační pobyty ve specializovaných centrech, které bohužel pojišťovna nehradí.

0
Bylo vybráno na tento příběh
0
Bylo rozděleno z celkové částky
0
Darovalo Renovality-Life

Kitt&Café Toulavý ráj

Tahle neobyčejně obyčejná kavárna pomáhá opuštěným kočičkám, které mají v této kavárně teplé místo, plná bříška a spoustu lásky. V kavárně se pohybuje obvykle okolo 25-40 kočiček. Za rok a půl se v této kavárně s pomocí hodného pana doktora podařilo zachránit a najít domov víc než sto kočiček. Přání této kavárny je pomoc s úhradou lékařské péče pro tyto čtyřnohé miláčky. 

0
Bylo vybráno na tento příběh
0
Bylo rozděleno z celkové částky

Příběh Tomáška

Tomášek je 21letý chlapec u kterého se po nějaké době po jeho narození zjistilo, že trpí Lissencefalií (téměř žádná šedá mozkový kůra), sekundární věkově vázanou epilepsií, těžkou PMR a prognózou nepříznivou. Když měl Tomášek okolo jednoho roku, zjistilo se, že  jeho otec i matka v sobě měli agresivní formu cytomegaloviru. Většina matek přijde o dítě ještě v těhotenství, Tomášek se narodil, ale fatálně postižený. Tomášek jenom leží, nemluví, je plenován a plně závislý na pomoci druhých. Pobývá alespoň jednou v měsíci na víkend v soukromém zařízení, které poskytuje odlehčovací péči a kde je spokojený. Ovšem tato péče není žádná levná záležitost. Rodiče Tomáška by si přáli finance právě pro tuto odlehčovací péči. 

0
Bylo vybráno na tento příběh
0
Bylo rozděleno z celkové částky
0
Darovalo Renovality-Life

Příběh Tobiáška

Tobiášek je osmiletý chlapeček, který se narodil jako donošené a zdravé miminko. V půl roce si ale jeho maminka všimla signálů, které ji začaly zneklidňovat – problémy s krmením, špatná pohyblivost jazyka a pusinky a celkové opoždění ve vývoji. Po magnetické rezonanci se zjistilo, že Tobiášek prodělal infarkt na mozku. Během dalšího půl roku se zjistily další problémy – centrální hypotonický syndrom, dyspraxie, masivní hyperaktivita s poruchou pozornosti (ADD,ADHD), epilepsie a porucha autistického spektra. Pro pokroky Tobiáška je důležitá rehabilitace a další podpůrné speciální terapie. Některé procedury v lázních totiž nejsou propláceny z veřejného zdravotního pojištění. Tato péče je velmi nákladná a tak bude rodina Tobiáška ráda za jakoukoliv pomoc. 

0
Bylo vybráno na tento příběh
0
Bylo rozděleno z celkové částky
0
Darovalo Renovality-Life

Příběh Vladimíra

Vladimír je skvělým učitelem jógy, fyzioterapeut, manžel a táta dvou dětí, kterému byla diagnostikována Amyotrofická laterální skleróza. Tato nemoc je bohužel nevyléčitelná a rychle se vyvíjí. Během progrese dochází k problémům s chůzí, psaním, mluvením, polykáním a dýchaním. Postupem času je paralyzováno celé tělo a pacient se tak stává zcela závislým na přístrojích. Avšak smyslové funkce a mentální schopnosti zůstávají zachovány. Žádný lék na tuto nemoc není. Vladimír by si nejvíc přál pomoci ALSE a všem pacientům a pořídit jim pomůcky, na čemž pořád pracuje. Kdyby to mělo být přání přímo pro pana Vladimíra, tak je mu nepohodlný vozík, proto potřebuje a jeho přáním je zádová opěrka, která však stojí cca 13tis. Kč, polohování nohou, které stojí 5tis. Kč, další doplňky k vozíku a nějaké polohovací křeslo na doma. 

0
Bylo vybráno na tento příběh
0
Bylo rozděleno z celkové částky
0
Darovalo Renovality-Life

Příběh Marie

Paní Marie je po těžké autonehodě a potřebuje celodenní péči druhé osoby. Věnuje se soukromému doučování angličtiny, ráda čte a chodí mezi lidi. Jejím přáním je získat psího pomocníka od organizace Pestrá (https://www.pestra.cz), která se zabývá bezkotcovým výcvikem asistenčních psů pro osoby s různými druhy postižení. Výcvik pejska je ale finančně náročný. Paní Marie by si přála fenečku Izzy, která je pro svoji klidnou a vyrovnanou povahu nejlepším adeptem na to, stát se její parťačkou.

0
Bylo vybráno na tento příběh
0
Bylo rozděleno z celkové částky
0
Darovalo Renovality-Life

Příběh Maxíka

Maxík je osmiletý chlapeček, který se narodil o 4 dny dříve jako zdravé miminko. Maxík si však nehrál s ručičkami, nechtěl brát hračky, neotáčel se. Diagnóza Maxíka je epilepsie – tzv. Westův syndrom, který škodí mozku, ale podařil se rodičům dostat pod kontrolu. Navíc se potvrdily testy na vzácný Mowat-Wilson syndrom. Maxík má vývod z tlustého střeva, ale stomie přestala fungovat, takže jeho rodiče mu dávají nálevy přímo do vývodu. Maxíkovi velmi pomohly lázně v Klimkovicích. Ke dnešnímu dni umí Maxíček chodit, ale jeho chůze je nestabilní a hodně závisí na jeho náladě. Je těžké ho namotivovat, aby ušel delší vzdálenost nebo alespoň menší procházku. Na procházky má proto Maxík speciální kočárek, který je nutností, protože bez něj ujde jen pár metrů. Rodiče by si přáli pro Maxíka pořídit kočárek, který je vhodný do větších terénů, na procházky lesem apod. Pořizovací cena tohoto kočárku je však 49 000 Kč. Přání rodičů je jakákoliv finanční pomoc na koupi tohoto kočárku.

0
Bylo vybráno na tento příběh
0
Bylo rozděleno z celkové částky
0
Darovalo Renovality-Life

Příběh Andrey

Paní Andrea je maminkou dvouleté holčičky, která si koupila na první pohled krásný byt. Avšak s postupem času začala zjišťovat, že to úplně tak ideální není. Začala se jí totiž v bytě objevovat plíseň se kterou bojuje doteď – nechal se zateplit sklep pod jejím bytem na její náklady,  z fondu oprav seříznout kameny a pod nimi zateplit. Nic nepomohlo, plíseň se objevuje pořád a paní Andreu to dost trápí. Nechce se s dcerkou vystavovat  plísni, která je zdraví člověku škodlivá a může způsobovat například zápal plic, různé alergie, odstartování kašle, vznik zánětu vedlejších dutin, podráždit průdušky a mnoho dalšího. 

Její přáním tedy je zbavit se nějakými speciálními prostředky této plísně, případně za pomocí odborníka. 

0
Bylo vybráno na tento příběh
0
Bylo rozděleno z celkové částky

Příběh Kateřiny

Paní Kateřina miluje děti a cvičí s nimi jógu již od útlého věku. Právě v józe se dětičky učí vnímat své tělo, mít se rádi, dýchat z plných plic, správnému držení těla, cvičit jógové pozice a také vymýšlet své vlastní. A protože paní Kateřina cvičení s dětmi miluje, přála by si pro ně pořídit balanční podložky, které jsou sice svým vzhledem malé, ale účelem velké pomůcky. Dětičky se na nich učí hledat rovnováhu, protahují záda, hopsají jako na trampolíně, tancují či se z nich dá vytvořit překážková dráha. Díky těmto podložkám se posilují hluboké svaly v těle, pomáhají odstranit bolesti zad a také stres. Těchto podložek existuje celá řada – na některých se dá hopsat, některé mají masážní výstupky anebo tvrdé na kterých je obtížné najít stabilitu. Paní Kateřina by měla z těchto podložek pro děti obrovskou radost. 

0
Bylo vybráno na tento příběh
0
Bylo rozděleno z celkové částky
0
Darovalo Renovality-Life

Příběh Adély

Devatenáctiletá maminka Adéla je samoživitelka, která má 8 měsíců starou holčičku Emmičku, se kterou jí pomáhají její rodiče, nejen finančních pomocí, ale také psychickou podporou, rodinným zázemím a celkově s malou Emmičkou. Ráda by pro svoje rodiče jako poděkování a svoji malou Emmičku chtěla zajistit pěkný, rodinný, odpočinkový pobyt, ať už u náš v ČR nebo třeba v zahraničí.

0
Bylo vybráno na tento příběh
0
Bylo rozděleno z celkové částky

Ještě jednou Vám všem moc děkujeme, že jsme společnými silami mohli pomoci tam, kde je to potřeba. Projekt Pošli to dál ale nekončí, protože nyní můžete naší Valince zasílat další Vaše příběhy nebo příběhy někoho z Vašeho okolí – buď do zpráv našem IG účtu (https://www.instagram.com/renovality_life/) nebo na náš email renovality.life@seznam.cz